Pages

2014. május 23., péntek

Ganoderma tartalmú kávék


Ganoderma gomba

Aki kicsit nyitott szemmel jár az interneten, már biztosan hallott a ganodermás kávéról. Az is lehet, hogy személyes üzleti meghívó által került kapcsolatba vele, vagy akár már kóstolta is. Mivel én is lelkes rajongója, sőt fogyasztója vagyok, ezért ennek külön figyelmet szentelek. 




Hogy tisztában légy azzal, miért olyan különleges, pár sorban felvázolnám a ganoderma, vagy más néven pecsétviaszgomba előnyeit, tulajdonságait. Aztán persze rátérünk arra, miért és hogyan került összefüggésbe a kávéval és miért előnyös ez nekünk. 

Nézzük tehát a ganodermát:


-       - A keleti világban több, mint 4000 éve ismert gombafaj
-       - Nálunk is terem, közismert nevét a formája alapján kata: pecsétviaszgomba
-       - Kínában lingzhi, japánban reishi ismert neve
-       -  A ganoderma sokáig a császárok és hivatalnokok kiváltsága volt, aki talált egyet az erdőben, köteles volt beszolgáltatni a császárnak
-       - Több, mint 200 bioaktív hatóanyagot tartalmaz

De nézzük csak, nagy vonalakban miben is tud ez nekünk segíteni:

-       - Optimalizálja a vérnyomást
-       - Optimalizálja a vércukorszintet
-       -  Immunerősítő hatása van
-       - Daganatellenes hatással bír
-       - Segít az allergia leküzdésében
-       - Gyulladásgátló hatásáról is ismert
-       - Májvédő funkciókról is beszámoltak a kutatások
-       - Antivirális ( pl. HIV vírus )

Nagy vonalakban ennyit a ganoderma gombáról. A kutatások eredményei több 1000 oldalt tesznek ki, a bejegyzésnek viszont nem célja részletesen taglalni ezt a különleges gombát. 

A ganodermát a mai napig a gyógygombák császárának nevezik, az örök fiatalság és az örök élet elixírjének. Nyilván nem szó szerint értendőek, de azt hsizem jól érzékelteti, milyen tapasztalatok állhatnak a gomba mögött.

Gomba + kávé = egészséges kávé


Nézzük csak, hogyan is került ez a gomba kapcsolatba a kávéval. 

Először Dato Dr. Lim Siow Jim, a DXN cég alapítója és a ganodermával kapcsolatos kutatások terén évtizedes tapasztalatokkal rendelkező maláj kutató és cégtulajdonos kísérletezett a kávé és a gomba kombinációjával.

Hogy miért?


Mert könnyebb a gombát bejuttatni egy élvezeti cikkel, amit az emberek jelentős hányada nap mint nap fogyaszt. Valljuk be, a kapszulás vagy tablettás kivitelezésű táplálék kiegészítőket az ember gyakran elfelejti bevenni, hiszen nincsen kialakítva a szokás. Ez azonban a kávé vagy tea esetében nem szükséges. Hiszen a kávéját senki nem felejti el meginni.

Dr. Lim a ganoderma termesztésére céget hozott létre 20 évvel ezelőtt, mely hálózatos értékesítésben terjeszti a termékeket. 

Ami a kávékat illeti, a cég palettáján szerepel sima fekete kávé, három az egyben, krémes állagú kávé, sőt más gyógygombákkal felturbózott kávék is.

Mindegyik kávé instant állagú, ez alól csak a Zhi Cafe Classic kivétel, mely pörkölt kávébab tasakos kiszerelésben, amelyet áztatni kell.

Az összes többi instant, de mindegyik alapja kiváló minőségű arabica kávéból származik.
Ezen  termékekről bővebben itt olvashatsz.

DXN ganodermás kávé


Ma már nem a DXN az egyetlen ganodermás cég, melynek palettáján szerepel a kávé is. Több ilyen, pl. a Gano Excel, Organo Gold, Sereny Gi, stb… Egy a közös csupán bennük, mindegyik a DXN-ből vált ki. A DXN tehát a legtöbb tapasztalattal rendelkező ezek közül, mely saját kézben tartja a teljes vállalati rendszert.

Az egyes kávékról folyamatosan külön cikkeket fogok írni, ezért figyeld a blogot! Ha érdekelnek a ganodermás kávék, ezen elérhetőségek valamelyikén kérhetsz tőlem bővebb tájékoztatást.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése